Accu die geen diesel motor meer gestart krijgt is vaak nog prima geschik voor ander werk

  • Hans

    Hallo

    Ik ben er achter gekomen dat wanneer een accu van je brommobiel slecht word en niet meer instaat is je motor aan de praat te krijgen. Dan is zo accu nog vaak wel geschikt om als extra accu mee te nemen in de brommobiel om bijvoorbeeld een water koker te laten werken via een soort sigaretten aansteker met klemmen om op de accupolen te klemmen.

    Ook kan ik via zo accu nog de TL lampen aansluiten ( via mobielen contactdoos met meerdere ingangen. Als ik in het donker stil sta en wil lezen schrijven of via de laptop straks mobiel mijn waarnemingen invoeren.

    Ook kan ik via die accu nog mijn laptop laden. want laden wat niet goed is om te onderbreken kan beter via zo accu dan via de brommobiel tijdens de rit. gezien ik veel stil sta bij groepen ganzen en andere vogels en fauna zo ik te veel laad onderbrekingen krijgen.

    Verder kan via de intelligente lader de accu tijdens de rit weer vol geladen worden via de omvormer die 12 in 230 omzet. Intelligente lader houd in dat hij niet meer bijlaad als de accu vol al laad je hem jaren aan staan. Door de laad snelheid laag te zetten gaat zo accu nog langer mee.

    Als de accu helemaal niet meer doet voordat de accu van de brommobiel het niet meer goed werkt dan haal ik bij de garage zo een ander afgekeurde accu op, voor een garage is dat alleen maar voordeel want hun moeten tegen de 10 euro betalen om oude af te voeren en ik als particulier en niet bedrijf kan hem gratis naar de gemeente werf afvoeren.

    Overigens werd de afvoer bijdrage van 5 euro van de garage rekening afgetrokken omdat ik de accu zelf meenam voor ander werk.

    Het feit dat een accu niet meer geschikt is om een motor aan de praat te krijgen betekend niet dat de accu dus is afgeschreven.

    Ik noem het een WIA accu . Omdat ik bij een accu die het oude werk niet meer aan kan niet kijk wat ie niet meer kan , maar wat ie nog wel kan.

    Ik heb zelfs nog de accu van daarvoor nog in gebruik.

    Dus niet geschikt voor de auto is de accu nog prima instaat voor ander doeleinden met lichtere werk. Via een soort ingang een soort sigaretten aansteker met klemmen er aan kun je de accu laten werken en er eventueel een contactdoos opzetten met meerdere ingangen.

    Ik heb nu zo accu die met ander werk al langer leeft dan daarvoor in de auto.

    Met name diesel motoren vragen veel start vermogen van accu.

    In hoeverre dit ook op gaat met benzine en gas/LPG. Indien mogelijk zorg ik dat er nooit meer dan 25 % aan stroom uit zo voor auto;s afgekeurde auto accu gaat , dan leven ze over het algemeen langer dan als je ze pas laad van bijna leeg naar vol.

    Ik ga naar mijn slaapplaats in de auto en de stoelkussen die je verwarmt kun je ook in de leger slaapzak doen. Ook heb ikzo verwarmde kussen onder het kleedje die op de honden matras ligt zodat bij kou de hond warmte heeft via de kussen en een dekbeddeken voor de hond.

    Ik heb naast deze accu nog een caravan accu . Overdag onder het rijden word het via een omvormer van 12 naar 230 en een acculader bij geladen.

    Met vriendelijke groet,

  • beheerder

    Hallo hans,

    Als er meer mensen waren zoals jij lagen er waarschijnlijk minder accu's in de natuur ;) hahahahha.

    Je hebt helemaal gelijk, veelal de startaccu's die niet meer de capaciteit hebben om een hoog vermogen te kunnen leveren om iets te laten starten zijn nog wel degelijk bruikbaar voor andere toepassingen, hoewel de plaatconstructie daar niet voor uitgelegd ( ontworpen ) is werkt het vaak toch nog heel goed, en als het werkt scheelt je dat de aanschaf van een nieuwe accu.

    mvg,

    beheerder.

  • hans

    deze accu is handig om er bij te hebben, maar ik mzou toch niet langdurig weg willen met alleen zo accu.

    Dus er bij is handig , maar niet inplaats daarvan.

    Wel kan door de oude auto accu de caravan accu ontlasten , dus zo afgekeurde auto accu heeft dus invloed op de levensdduur voor de duurderde caravan accu.

    en accu worden weleens in de natuur gedumpt. Ik heb afgelopen zomer er een stuk of 20 zien liggen en heb de politie in kennis gesteld en het mooie de dader is achterhaalt.

    Daar zijn tegenwoordig de bekeuringen zeer hoog als je accu illigaal dumpt. Deze is flink de lul.

  • beheerder

    bij de meeste bedrijven kun je zelfs ook nog geld terugkrijgen voor je accu ipv ervoor te betalen.

  • Hans

    toen ik de oude mee nam hoefde ik niet de afvoer van 5euro voor de oude te betalen.

    Ik heb vandaag een diesel accu van een bestelbus die niet meer kun werken gratis mee gekrgen van de garage . opgeladen en kan nog gemoeg andere dingen. Scheelt de garage afvoer kosten en ik als particulier kan gewoon als de accu echt op is gewoon gratis naar de gemeentewerf brengen. accu is 60 ampere uur. Hiermee ontlast ik de caravan accu en heeft dus invloed op de levensduur van de duurdere caravan accu.

    Mijn interesse is puur ontstaan door de noodzaak en avonduurlijke leven die ik leef.

    Met vriendelijke groeten

  • hans

    tegenwoordig is het anders je kunt voor oude accu geld beuren vanwege de lood er in.

    Ik las dat op 45 tuners forum voor brommobielen. Een van de beste technische gespecialiseerde fora.

    Ik hoor verhalen van ene een halve euro per kilo . Als zo oude caravan accu het niet meer doet en die is rond de 40 kg is dat mooi 2 tientjes .

    Maar waar moet ik die dan inleveren om geld te ontvangen .

    Vroeger kosten het geld tegenwoordig verdient de garage geld aan de oude accu en willen zelfs inruil korting geven als op de oude .

    Als dit waar is dan moeten wij accu’s gaan merken met een code en aankoop nota die je moet inleveren als je accu weg brengt . want dit is een gat in de markt voor junkies om hun shotje te betalen. Of van die werkschuwe die even een accu jatten om hun uitkering aan te vullen.

    Ik overweg om de caravan accu via de handvaten en een ketting vast te leggen via het frame van de auto en iets met aandraaien via klemmen waar mee die op

    slot zit met het frame van de auto , dan kost het ze wel heel veel tijd om hem mee te nemen.

    Met vriendelijke groet

  • beheerder

    hans,

    dit is al een aantal jaar, de prijs die je terugvangt is afhankelijk van de huidige loodkoers en van diegene waar je hem inleverd.

  • Hans

    Hallo

    Dat wist ik niet , maar is de lood koers soms aan het stijgen, zo ja dan bewaar ik hem in de schuur . Dan is het een kleine belegging in oude accu's . Ik heb wel meer dingen van een rommelmarkt en kringloop winkel voor enkele euro's die ik zo voor 6 of 7 tientjes op marktplaats kan zetten als nostalgie. die zijn over 15 jaar het dubbele waard. Op de meeste rommelmarkten en kringloop winkels kent men niet het verschil tussen gewone slaapzakken en winterharde slaapzaken. Ik heb er diverse gekocht voor een paar euro en voor vijf tientjes op marktplaats verkocht . Die dikke winterharde slaapzakken voor strenge vorst zijn in een kampeerzaak als gebruikt nog 80 euro. Een rommelmarkt of kringloop winkel bezoekje kan mij maar zo even 50 of soms meer tientje opleveren en tevens goedkope spullen voor eigen gebruik.

    Maar goed hier gaat het om de accu en of het rendabel is om er in te belegen.

    wie koop die oude accu in ? Ik Google het een en ander op en zal straks het woordje “” lood koers accu in typen .";

    Met vriendelijke groet,

  • beheerder

    dat is zeker wel een handeltje, maar het loont dan wel als je een grote partij hebt ;) ik lees op marktplaats ook een hoop personen die accu's innemen er zijn ook bedrijven , zit zal je eens uit moeten zoeken.

  • hans

    Die oude auto accu is nu wel op zijn eind aan het komen en morgen kijk ik of ik met vloeistof bijvullen hem nog beter aan de praat krijg.

    zo ding is handig om mee te nemen in de rugzak als ik hem ergens nodig heb maar niet met de auto bij kan. De caravan accu mee nemen is dan te zwaar voor een blanken.

    Deze auto accu is relatief licht en nog net te doen om te dragen . De caravan accu daarvan is het stukje van de auto naar de schuur al te zwaar. Ik voel het aan mij rug dat ik de 2 zware caravan accu’s even verplaats heb.